0

5 Tempat Menarik Tetapi HARAM Untuk Dikunjungi Di Muka Bumi..Hairan Kan (Part 1)

Tidak banyak yang diketahui oleh orang ramai tentang kewujudan tempat terlarang di muka bumi ini. Bagi sesiapa sahaja yang nekad untuk mencuba masuk, pastinya nyawa mereka bakal menjadi taruhan.

Berikut adalah senarai 10 tempat menarik yang paling terlarang di dunia untuk dilawati.

#1. Bohemian Grove, AS

Memiliki kawasan seluas 11 kilometer persegi, kawasan ini merupakan hakmilik kepada sebuah kelab di bandar San Francisco yang dikenali sebagai The Bohemian Club. Sejak 1899, kawasan ini menjadi sering dikunjungi oleh pemimpin-pemimpin di dunia pada setiap bulan Julai.

Selama 100 tahun, segala aktiviti kelab ini dirahsiakan daripada orang awam. Terdapat desas-desus yang mengatakan The Bohemian Club ini sebenarnya ejen kepada Illuminati atau pun Freemason.

#2. HAARP, AS

Di Alaska, terdapat sebuah padang yang dipenuhi dengan pelbagai jenis antenna telah dibina di sebuah kawasan keluasan 13 hektar disebuah lembah yang tidak berpenghuni.

Teori konspirasi mencadangkan ini merupakan salah satu teknologi yang digunakan oleh pihak AS untuk mengawal suhu dunia, mematikan satelit dan mengawal minda manusia.

#3. Mezhgorye, Russia

Terletak di sebuah kawasan terpencil di pendalaman Rusia, terletaknya sebuah bangunan yang bermisteri. Daripada udara, kawasan ini kelihatan seperti kawasan yang telah ditinggalkan.

Namun terdapat desas-desus yang mengatakan kawasan ini sebenarnya merupakan sebuah pusat pembangunan senjata yang dibina di bawah tanah.

#4. Kronstad, Russia

Pada mulanya, bandar kecil ini yang terdiri daripada beberapa buah kubu dan pelabuhan telah dibina untuk mempertahankan St Petersburg daripada ancaman musuh.

Namun, setelah era peperangan telah tamat, kawasan ini menjadi tarikan kepada pelancong tempatan dan luar negara yang berkunjung ke kawasan ini untuk melawat kubu ini.

Namun, hari ini, kawasan kubu telah pun ditutup untuk para pelancong atas sebab-sebab keselamatan.

#5. Gunung Athos, Greek Macedonia

Kawssan pergunungan yang hebat ini merupakan rumah kepada beberapa buah pusat keagamaan, namun but semua orang dibenarkan untuk datang ke kawasan ini untuk menikmati pemandangan yang hebat daripada puncak gunung itu.

Antara yang dilarang adalah wanita dan haiwan betina. Sebarang percubaan untuk melanggar peraturan ini akan menyebabkan individu itu dipenjara selama setahun.

Siri ini adalah bahagian 1 nantikan bahagian kedua ya

Menarik bukan? Tak sangka tempat yang cantik ini haram di huni atau di dekati. Chills

Sumber : taiko

admin

Penulis artikel , viral, info, berita dalam dan luar negara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *