0

Elyana Gegar Vaganza Upload Post “Set Pengurusan Jenazah” Selepas Ketahui Kanser Tahap 4

Pengumuman itu sangat mengejutkan penonton kerana tidak menyangka disebalik susuk tubuh yang nampak kuat dan bertenaga, sebenarnya Elyana kini bertarung untuk melawan kanser tahap akhir. Difahamkan, Elyana ada masa setahun sahaja lagi untuk teruskan hidup menurut doktor.

Tambah Elyana lagi, kanser tersebut kini sudah merebak di paru-paru dan beberapa organ lain. Difahamkan, Elyana juga telah bertarung dengan kanser itu sejak 7 tahun lalu selepas melahirkan anak sulungnya.

Biodata Elyana Gegar Vaganza 4 Pengidap Kanser Tahap Akhir

Nama Penuh: Erneelya Elyana Emrizal

Umur: 30 Tahun

Anak Pertama: Cinta Sumayah

Status: Pengidap Kanser Limpfoma tahap 4

Punca Kanser Limpfoma

Kanser limfoma bermula daripada sel darah putih yang dipanggil lymphocytes. Lymphocytes adalah faktor penting kepada sistem pertahanan badan. Ia bergerak dan mengalir dalam jaringan sistem limfa yang tersendiri dari satu bahagian nod limfa ke nod yang lain. Lymphocytes mampu bergerak ke dalam sistem peredaran darah dan tisu sel badan untuk bertindak balas dengan serangan bakteria dan virus.

Kanser limfoma (lymphoma) terbentuk apabila sel Lymphocytes membiak dan membahagi dalam kadar yang tidak terkawal sehingga membesar dan membentuk tumor. Tumor ini akan membesar dan menjejaskan tisu dan organ badan yang masih sihat.

Status Sayu Terkini Elyana Di Instagram

Pengesahan Doktor Sahkan Elyana Mengidap Kanser Tahap 4

Lagi Foto Persembahan Terakhir Elyana Di Pentas Gegar Vanganza

Sumber : ohsemput.com

admin

Penulis artikel , viral, info, berita dalam dan luar negara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *