0

Harga Minyak Petrol minggu ke-2 November 2017 terus naik (laporan lengkap)

Kita sudah memasuki bulan ke sebelas di dalam tahun 2017 iaitu bulan November. Berapakah harga minyak bulan November 2017 untuk minggu kedua ini, adakah akan naik, turun atau kekal? Untuk makluman, harga minyak petrol dan diesel akan ditetapkan secara harga mingguan bermula dari 30 Mac 2017. Harga runcit rasmi akan diumumkan pada hari  setiap minggu pada hari Rabu. Untuk panduan semua, berikut adalah Harga Minyak Minggu Ini 9 November Hingga 15 November 2017 merangkumi harga bahan api petrol RON 95 dan RON 97 serta Diesel.

Terkini : Penetapan harga minyak minggu ini akan dikekalkan secara mingguan. Harga runcit rasmi petrol dan diesel di Malaysia akan diumumkan pada setiap hari Rabu setiap minggu.

Harga Minyak Minggu Ini 24 hingga 30 Ogos 2017

Senarai Harga Minyak Minggu Ini : 9 November Hingga 15 November 2017

Penetapan harga minyak mingguan ini sekaligus menggantikan penetapan harga secara bulanan yang dilaksanakan sebelum ini.  Harga runcit rasmi Petrol dan Diesel sebelum ini akan diumumkan pada hari terakhir setiap bulan. Dimana Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) memaklumkan bahawa notis pemberitahuan perubahan Harga Minyak Minggu Ini hanya akan dimaklumkan kepada pengusaha minyak pada setiap hujung bulan

Harga Minyak Minggu Ini Petrol Diesel Terkini Di Malaysia

Berkuatkuasa bermula dari pukul 12.01 minit pada hari Khamis, Harga Minyak Minggu Ini Terkini mingguan adalah seperti berikut. Di antara penentu turun naik harga petrol dan diesel di Malaysia adalah faktor harga minyak mentah dunia terkini (harga terkini klik Brent) dan faktor pertukaran mata wang asing.

Harga Minyak Mingguan November 2017

9 November Hingga 15 November 2017 (Harga Minyak Minggu Ini)

  • RON95 : Naik 7 sen @ RM2.31 seliter (Harga sebelum RM2.24 seliter)
  • RON97 : Naik 6 sen @ RM2.60 seliter (Harga sebelum RM2.54 seliter)
  • DIESEL : Naik 3 sen @ RM2.20 seliter (Harga sebelum RM2.17 seliter)
  • EURO 5 : Naik 3 sen @ RM2.30 seliter (Harga sebelum RM2.27 seliter)

Semoga Harga Minyak Minggu Ini akan berada pada paras yang berpatutan. Ianya bagi meringankan beban kenaikan kos sara hidup yang makin meningkat masa kini.

Sumber : hargaminyak.co

admin

Penulis artikel , viral, info, berita dalam dan luar negara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *