0

Snapshot Myvi 2018 Terbaru Dengan Lebih dekat ! (Interior & Gear Up)

Perodua Myvi 2018 adalah Jentera terbaru yang bakal laku keras seperti goreng pisang panas  dan hangat di perkatakan oleh rakyat Malaysia pada masa ini. Masakan di media sosial telah banyak artikel berkenaan Myvi di kongsi bersama oleh netizen.

Bermula dari gambar bocor atau ‘leak snapshot’ oleh individu tertentu yang di upload dan pelbagai gambar yang di ubah suai menggunakan software photoshop. Sangat panas di bincangkan oleh peminat jentera perodua mahupun pengeluar kereta yang lain. Sudah tentu ada netizen yang membezakan dan membuat perbandingan dengan pengeluar jentera nasional. Itu biasa !

Jom kita bermula dengan snapshot di Showroom Teaser yang di adakan di Kuala Lumpur. Model Myvi 2018 ini di pamerkan di dalam kotak khas yang hanya menampak kan sebahagian sahaja. Jom layan gambar snapshot dibawah !

Myvi 2018 di dalam kotak khas yang betul-betul potong stim !

Pandangan dari belakang kotak khas (rear side)

Zoom in front side view.

 

Rear Side view 

Lampu Led depan & Lampu Belakang di hidup kan.

Zoom in Lampu hadapan Led berserta signal yang di hidupkan.

Lampu depan Myvi 2018 memang bergaya dan handsome habis ! Sekali pandang macam model jentera keluaran Jepun pula. Bagaimana dengan lampu belakang pula? Pada pandangan ikhlas admin, design lampu sedikit menyerupai Honda HRV yang mana lining lampu bila di hidup kan seakan-akan model tersebut.

Bagi yang tertinggal artikel Myvi 2018 sebelum ini, boleh klik

Baik lah seterusnya adalah bahagian dalam ‘interior’ Myvi 2018 ini. Banyak diskusi & pandangan di kalangan peminat Perodua yang ada mengatakan design interior ini boring atau biasa sahaja. Gambar di bawah di ambil oleh individu yang hadir ke sesi teaser model Myvi ini. Yang pasti paling stailo adalah pada design Steering nya yang mempunyai ciri-ciri ala jentera moden Eropah ! Tidak percaya boleh tengak snapshot ini.

Ruangan kabin (dashboard) Myvi 2018 hadapan.

 

Steering Myvi 2018 (Zoom in)

Dasyat kan , apa pandangan anda dengan design baru Steering Myvi 2018 ini. Jika di lihat steering ini di sertakan butang kawalan di mana menjadi features wajib pada setiap keluaran mana-mana kenderaan yang baru. Kalau perasan setiap keluaran model Myvi sebelum ini banyak di tekan kan pada naik taraf facelift atau rupa luaran (bodykit) sahaja. Kali ini model ini memang tidak menghampakan lagi dan bakal mendapat pujian . Percaya lah.

 

Snaphot di atas di ambil dari salah satu Group Facebook di muat turun oleh pengguna media sosial dan di percayai sebagai bodykit khas oleh Gear Up! Memang garang habis kan. Grill depan ala-ala model Toyota Vios generasi baru di mana ia menekan ciri-ciri moden yang menarik minat golongan pengguna-pengguna muda. Caya lah !

Di bawah di serta kan rujukan harga On the road Myvi 2018 berserta dengan pakej naik taraf kepada Gear Up.

Apa-apa pun kita lihat dan tunggu dengan sesi pelancaran Myvi baru Official dari Perodua pada tarik 16 November 2017 ini okay. Stay tune !

Bagi yang tertinggal artikel Myvi 2018 sebelum ini, boleh klik

Rujukan video di bawah untuk gambaran lebih jelas . Kredit : paultan

Video teaser

UPDATE: Perodua telah membuka pendaftaran secara Online untuk Myvi baru ini. Boleh klik link ini ini .

Sumber rujukan gambar : Paultan

Hasil ulasan artikel penuh oleh Penviral.com

Suka dengan artikel ini , sila Like dan Share 🙂

admin

Penulis artikel , viral, info, berita dalam dan luar negara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *